Морално васпитање је једно од основних васпитно-образовних циљева приватног средњошколског образовног центра „СМАРТАНАЦ“ за које сматрамо да доприноси квалитету међуљудских односа.

Посебну пажњу посвећујемо односима не само међу наставнивцима, него и побошљању разумевања и поштовања на релацији ученик – наставник – родитељ.

Сви ови односи и релације би требало да поспеше самосталност ученика, одговорност и задовољство у односу на остварена постигнућа и резултате у школи.

И истраживања говоре у прилог томе да су најважније особине које могу да унапреде однос ученика и наставника, а самим тим и учениково постигнуће: стрпљивост, комуникативност, емпатија, доследност, самоувереност. Зато све ове особине, уз помоћ нашег тима искусних наставника и педагога, свакодневно и предано развијамо.

На тај начин стварамо позитиван утицај на атмосферу у школи, задовољство школом и учењем, а самим тим и високо постигнуће наших ученика.

Приватна спортска гимназија „СПОРТИУМ“ је гимназија намењена ученицима који су активни спортисти и свима који желе квалитетно гимназијско образовање. Реализује три наставна плана и програма: општи, природно-математички и друштвено-језички. Њена основна специфичност је прилагођен распоред наставе тренажно-такмичарском оптерећењу ученика, па школски дан, уместо од уобичајених 8, почиње у 11 сати. На тај начин је омогућено ученицима да обаве јутарње обавезе из свог тренажног програма и да стигну на наставу. Велики одмор је продужен како би имали довољно времена за одговарајући ручак, јер је правилна исхрана за спортисте подједнако важна као и адекватан тренинг. Школски дан се завршава најкасније у 16.40, па ученицима остаје довољно времена за одмор и поподневне тренажне активности.

Оваквим приступом у организацији наставе „СПОРТИУМ“ је пионир на нашим просторима и ретка је средњошколска образовна установа која настоји да перспективним спортистима створи одговарајуће услове, како би истовремено могли редовно да похађају наставу и у потпуности остану у тренажно-такмичарском програму.

Чињеница да је сваком младом човеку школовање неопходно, наравно и спортистима, у СПОРТИУМ-у је апсолутно уважена, јер врхунски спорт захтева школоване и образоване младе људе. Спортска каријера, ма колико успешна била, има свој крај и на време треба размишљати о времену које долази после ње. СПОРТИУМ је ту, да образује, васпитава и усмерава младе спортисте, како би и у врхунском спорту постигли веће домете, наставили своје образовање и били успешни и након своје спортске каријере.

Знање и образовање су трајна категорија и тај капитал нико и никад не може одузети ни једном појединцу. Талентован, вредан и упоран млади спортиста када себе надогради знањем и образовањем, постаје комплетна личност, спремна да се у животу ухвати у коштац са свим изазовима и способна да из тих ситуација изађе као победник. Још јачи и одлучнији. Дух и тело, СПОРТ и УМ.

Школа за медицину и естетику „Школест“ наставља своју вишегодишњу традицију стручног образовања кадра, како за потребе здравствено-медицинског система, тако и, све популаријне, индустрије лепоте. У том циљу реализује трогодишње (III степен), четворогодишње (IV степен) и послесредње специјалистичке (V степен – 18 месеци) наставне планове и програме, за следећа занимања:
III степен:

 • – Естетичар за негу тела – масер
 • – Фризер за даме и господу
 • – Естетичар за негу руку и стопала

IV степен:

 • – Физиотерапеутски техничар
 • – Козметотерапеут
 • – Медицинска сестра – техничар
 • – Медицинска сестра – васпитач
 • – Педијатријска сестра – техничар
 • – Техничар за фитнес и заштиту здравља
 • – Стилиста сарадник

V степен:

 • – Естетичар специјалиста за културу тела- фитнестерапеут
 • – Естетичар специјалиста за апаратурну козметику
 • – Естетичар специјалиста за декоративну козметику – шминкер
 • – Фризер стилиста – креатор фризура

Пружање квалитетног и савременог стручног знања, обављања праксе у реномираним државним здравственим установама, опремљени кабинети, модеран приступ настави уз примену најбољих особина традиционалног школског система у нас, флексибилност, разумевање и стрпљење, вредности су које ШКОЛЕСТ баштини и развија од свог оснивања. Захваљујући њима, пожртвованом и несебичном раду свих запослених, задовољству ранијих генерација ђака и њихових родитеља, ШКОЛЕСТ са правом и поносом носи епитет најбоље приватне средње медицинске школе у Србији.

Задатак ШКОЛЕСТ-а је и да ученике оспособи за наставак школовања, на одговарајућим високим стручним школама и факултетима. Из тог разлога важно је истаћи да је значајан број свршених ђака ШКОЛЕСТА са успехом уписао и завршио различите, како државне, тако и приватне високе школе, нашао запослење у струци и професионално се афирмише, не само у Србији, већ већим делом у иностранству.

Искусни професори и награђивани педагошки радници у комбинацији са младим, амбициозним и креативним наставним кадром, практикују и негују педагошки приступ по ком је ученик на првом месту, уз активну сарадњу родитеља у образовно-васпитном процесу, како је то од оснивања поставила професорка Сенка Мазић, оснивач и први директор. Сви заједно креирају конструктивну и мотивишућу атмосферу, без стреса и притиска, која ученика подстиче на продуктивно учење и правилно одрастање.