Љиљана Пањковић, професор социологије и устава и права грађана

Дипломирала је на Филозофском факултету Универзитета у Београду на катедри за социологију. Завршила је Специјалистички курс за наставнике грађанског васпитања и Курс женских студија. Поседује лиценцу за рад.

Од 2006. године ради у области образовања и предаје социологију, социологију са правима грађана, грађанско васпитање и устав и право грађана. Објавила је рад ”Жена у новинама Православље”, “Феминистичка теологија” у Зборнику реферата са међународне конференције, Футутра публикације, Нови Сад, 1999. године.

На позив организатора излагала је на конференциама: „Информационо-комуникационе технологије у образовању – стуб развоја друштва заснованог на знању“(2016) са темом „Видео реферат-пројектна настава у социологији“ и „Информационо-комуникационе технологије у образовању“(2017), са темом „Мултидисциплинарни приступ настави уз коришћење савремених технологија“.

Добила је сертификат за менторку за ученички пројекат-филм „Наша два лица“, са којим ученици освојили Прву награду на такмичењу ученика средњих школа „Буди мултимедијалан“(2016) у Сремским Карловцима.

Неколико година је припремала и учествовала са ученицима на такмичењу на тему насиља над женама/децом у организацији Инцест траума центра поводом Међународног дана људских права. Са беседом и перформансом „Одлука“ 2012. године, освојили су Главну награду.

Похађала је бројне акредитоване програме стручног усавршавања.

Чланица је Актива наставника грађанског васпитања средњих школа у Београду и Српског социолошког друштва.

Кроз садржаје ових предмета ученици проширују своја знања о друштвено-културној средини у којој живе, упознају се са својим и правима других и уче се одговорности према себи и другима. У позитивној атмосфери са наставницом размењују знања и комуницирају у духу толеранције и међусобног уважавања.

Контакт: ljiljanatica@gmail.com